Denk aan de planeet, laat jouw boek toekomen in een postpunt!

Scheetje Planeetje

Wie schreef het verhaal van Scheetje Planeetje? 

Je las misschien al hoe Scheetje Planeetje tot stand kwam en weet ondertussen al wat meer over het boek. Ben je ook nog benieuwd naar wie ik precies ben en waarom ik dit ecologisch prentenboek op de markt bracht? Ik stel me heel graag aan je voor! 

Hoi, Gwendolyne hier! Leuk dat je me wilt leren kennen. Scheetje Planeetje Maakt Alles Groen is het eerste boek dat ik ooit uitgaf (het kriebelt wel enorm om een tweede verhaal te beginnen schrijven!). Ik ben een 25-jarige freelancer uit Izegem met een enorm groot hart voor deze planeet. Dit uit zich onder andere in een veganistische levensstijl en projecten zoals deze! 

Gwendolyne Schmetz - Portret by Imaginelle (Ellen Clé) - Scheetje Planeetje

Wie illustreerde Scheetje Planeetje? 

Scheetje Planeetje Maakt Alles Groen werd prachtig geïllustreerd door Ellen Clé, een freelance illustrator uit Itegem. (Inderdaad, slechts één letter verschil met Izegem, een teken?)

Al van kleins af aan is tekenen een van Ellens grootste passies. Sinds 2013 leert Ellen zichzelf digitaal tekenen aan. Haar grote droom? Illustreren omzetten in een fulltime job. 

Eén iets is zeker: de samenwerking verliep zooo vlot met deze getalenteerde vrouw, dat ik zonder twijfel bij haar aanklop als er een tweede prentenboek van Scheetje zou komen!  

Ellen illustreert onder de naam ‘Imaginelle’ en maar goed ook! 

In 2016, toen ik uit de middelbare school kwam had ik héél kort een online cadeauwinkel met de naam Imaginelle. Jaren later googelde ik de website en ontdekte dat Ellen onder deze naam was beginnen illustreren in 2019. Toeval of toch nog een teken? 

Onze samenwerking startte in september van 2021, halfweg ons verplicht-zoveel-mogelijk-contact-vermijden-tijdperk dus. Alles gebeurde volledig digitaal. Onze eerste briefing werd een videocall van maar liefst 3,5 (!) uren en daarna maanden vol mails en af en toe een korte videomeeting. 

Het was pas na de lancering, op het Bijenfeest in Kessel op 29 mei 2022 dat we elkaar écht ontmoetten. Dit moesten we natuurlijk vastleggen op beeld! 

Gwendolyne Schmetz & Ellen Clé - Scheetje Planeetje Maakt Alles Groen